Логирај се со:
Facebook

  • Почетна
  • Рецепти
    • Појадоци
    • Пијалаци
      • Коктели
      • Смутија
    • Салати
    • Предјадења
    • Главни јадења
      • На скара
    • Десерт
      • Торти
    • Сите кујни
      • Италијанска
      • Азиска
  • Најди Баланс
    • Главно јадење
    • Десерт
    • Предјадења
  • Испрати рецепт
  • Почетна
  • Рецепти
    • Појадоци
    • Пијалаци
      • Коктели
      • Смутија
    • Салати
    • Предјадења
    • Главни јадења
      • На скара
    • Десерт
      • Торти
    • Сите кујни
      • Италијанска
      • Азиска
  • Најди Баланс
    • Главно јадење
    • Десерт
    • Предјадења
  • Испрати рецепт
exit popup

Јадеме

Лајкнете нÈ на Facebook

Следете ги најновите рецепти и не заборавајте да постирате и ваши.

Претплати се за рецепти

Jademe.mk
Jademe.mk

Есенски ручек од тиква и грашок

Главни јадења

Сите ја знаеме печена и слатка, но овој есенски рецепт ќе Ви предложи малку поинаков лесен, вкусен и брз ручек со солена тиква.

  • Вкупно време: 0 минути

Состојки:

  • Неутрален путер - 2 Лажички
  • Кромид - 1
  • Лук - 1
  • Кари во прав - 1/2 лажички
  • Сол - 1/2 лажички
  • Свежо мелен црн пипер - 1/2 лажички
  • Тиква - 2кг
  • Црвен Компир - 2
  • Пилешка супа - 1
  • Суво грозје - 3/4
  • Замрзнат грашок - 3/4

Слични рецепти:

Тортиљи со пилешко месо и павлака
Супа со песто и зеленчук

Инструкции:

Чекор 1:

Додадете го путерот во голема тава на средна-висока температура, во така загреан путер додадете кромид и гответе околу 5 минути додека кромидот добие жолто-златна боја. Потоа додадете го и лукот и гответе уште една минута. Во самото мешање додадете кари, сол и пипер.

Чекор 2:

Во веќе направенот сос додадете ги тиквата и компирите и со често мешање гответе 5 минути. Додајте супа по ваш избор и суво грозје за декорација. Покријте ја тавата и намалете ја температурата на средна.

После 15 минути додатете го грашокот. Оставете на тивко да се готви уште 5-10 минути.

Чекор 3:

Украсете по желба со магдонос.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • Tweet
chef_hat Наташа Јовановска
kitchen board

Наташа Јовановска

    ← Претходен рецепт
    Луто-кисели пилешки крилца

    Следен рецепт →
    Здравје во смути од брокули

    Како да испратам Рецепт?

    Популарни рецепти

    • Солени вафли рецепт Солени вафли за појадок 20 views
    • Печени макарони сирење рецепт Печени макарони со сирење 19 views
    • Печен компир со ориз рецепт Печен компир со ориз 17 views
    • baklava so fstaci Турска баклава со ф’стаци 14 views
    • Печено свинско месо печурки рецепт Печено свинско месо со печурки 14 views

    Последни видео рецепти

    Snow Queen коктел
    Snow Queen – коктел ремек-дело
    Белегзија оригинален македонски коктел рецепт speakeasy
    „Белегзија” – оригинален македонски коктел
    Lomo Saltado перуанско пилешко рецепт
    Lomo Saltado – перуанско пилешко

    Последни рецепти

    Ванила Куглоф

    • Десерт

    Торта со моркови и маскарпоне

    • Десерт
    • Торти

    Колач со портокал

    • Десерт

    Колач со кандирано овошје

    • Десерт

    Колач со бадем и ванила крем

    • Десерт

    Коктели

    BANANA CUBAN CHOCOLATE
    безалкохолно Мохито боровинки рецепт коктел
    Безалкохолно Мохито од боровинки
    Мохито од боровница
    Коктел Buttered rum
    Цитрусен пунч!
    Jademe.mk

    Најпопуларни состојки

  • Лук
  • Маслиново масло
  • Путер
  • брашно
  • вода
  • кромид
  • млеко
  • јајца
  • Следете нè

    Претплати се за рецепти


    јадеме.мк © 2015 | Сите права се задржани. Преземањето на содржина е дозволено само со писмена дозвола. | Piksel |